Truffle dort s bílou čokoládou

Výborný truffle dort s bílou čokoládou, který nadchne všechny milovníky sladkostí a moučníků. Nechte si chutnat!

Ingredience:
tmavá čokoláda 220 g
máslo 220 g + 3 lžíce
cukr 1 šálek + 2 lžíce
vejce 6 ks
kakaový prášek 1/2 šálku
vanilkové aroma 2 lžičky
sůl 1 lžička
teplá voda 1/3 šálku
instantní káva 1 lžíce
bílá čokoláda 165 g
žloutek 4 ks
smetana ke šlehání 1 a 1/2 šálku + 2 lžíce
Postup
Vyhřejeme troubu na 175 °C. Dortovou formu si vyložíme papírem na pečení nebo si ji vymažeme a vysypeme moukou.

Těsto:

Utřeme máslo (220 g), přidáme rozpuštěnou tmavou čokoládu a spolu dobře vyšleháme .

V 1/3 šálku horké vody rozpustíme kávu, vanilku a špetku soli. Přidáme do čokoládové směsi.

Mezitím si utřeme vejce s 1 šálkem cukru. Šleháme asi 5 minut do pěny a přimícháme kakao.

Přidáme do čokoládové směsi.

Nalijeme do dortové formy a pečeme asi 50 minut.

Bílá čokoládová pěna:

Bílou čokoládu polámeme, přidáme 3 lžíce másla a dáme do mikrovlnky rozpustit, sem tam promícháme.

Přitom si vyšleháme žloutky s 1 polévkovou lžící cukru ve vodní lázni. Mícháme asi 5 minut do pěny.

Přidáme vanilku a směs bílé čokolády. Pak vmícháme 2 lžíce smetany a mícháme dohladka.

Po promíchání necháme vychladnout na pokojovou teplotu.

1,5 šálku šlehačky vyšleháme s 1 polévkovou lžící cukru a 3/4 vmícháme k bílé čokoládové pěně. Navrstvíme na korpus a pak potřeme šlehačkou.

Navrch dortu nastrouháme čokoládu.

[print_gllr id=2184]
Zdroj zde

Diskuze

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *

Přejít nahoru
Tvorba webových stránek: Webklient