Výborný truffle dort s bílou čokoládou, který nadchne všechny milovníky sladkostí a moučníků. Nechte si chutnat!
Ingredience: |
tmavá čokoláda |
220 g |
máslo |
220 g + 3 lžíce |
cukr |
1 šálek + 2 lžíce |
vejce |
6 ks |
kakaový prášek |
1/2 šálku |
vanilkové aroma |
2 lžičky |
sůl |
1 lžička |
teplá voda |
1/3 šálku |
instantní káva |
1 lžíce |
bílá čokoláda |
165 g |
žloutek |
4 ks |
smetana ke šlehání |
1 a 1/2 šálku + 2 lžíce |
|
Postup |
Vyhřejeme troubu na 175 °C. Dortovou formu si vyložíme papírem na pečení nebo si ji vymažeme a vysypeme moukou.
Těsto:
Utřeme máslo (220 g), přidáme rozpuštěnou tmavou čokoládu a spolu dobře vyšleháme .
V 1/3 šálku horké vody rozpustíme kávu, vanilku a špetku soli. Přidáme do čokoládové směsi.
Mezitím si utřeme vejce s 1 šálkem cukru. Šleháme asi 5 minut do pěny a přimícháme kakao.
Přidáme do čokoládové směsi.
Nalijeme do dortové formy a pečeme asi 50 minut.
Bílá čokoládová pěna:
Bílou čokoládu polámeme, přidáme 3 lžíce másla a dáme do mikrovlnky rozpustit, sem tam promícháme.
Přitom si vyšleháme žloutky s 1 polévkovou lžící cukru ve vodní lázni. Mícháme asi 5 minut do pěny.
Přidáme vanilku a směs bílé čokolády. Pak vmícháme 2 lžíce smetany a mícháme dohladka.
Po promíchání necháme vychladnout na pokojovou teplotu.
1,5 šálku šlehačky vyšleháme s 1 polévkovou lžící cukru a 3/4 vmícháme k bílé čokoládové pěně. Navrstvíme na korpus a pak potřeme šlehačkou.
Navrch dortu nastrouháme čokoládu.
|
|
[print_gllr id=2184]
Zdroj zde