Výborný tvaroho-nutelový cheesecake, který je trochu náročnější na přípravu, ale rozhodně stojí za to.
Další podobné cheesecaky můžete najít na Nejlepší Cheesecake.
Ingredience: |
máslové nebo čokoládové sušenky |
120 g |
kakaový prášek |
2 – 3 lžíce |
měkké máslo |
100 g + 1 lžíce |
jemný tvaroh |
700 – 800 g |
vejce |
5 ks |
krystalový cukr |
1/2 šálku |
mascarpone |
200 g |
vanilkový extrakt |
1 – 2 lžičky |
vanilkový pudink |
2 lžíce |
nutella |
350 – 400 g |
smetana ke šlehání |
50 ml |
|
Postup |
Sušenky si rozdrtíme v kuchyňském robotu. Pak přidáme máslo (100 g) a vymícháme. Můžeme přidat i kakao (záleží to od toho, jaké jsme přidali sušenky (světlé nebo tmavé) a také záleží na tom, jaký chceme mít korpus (světlý nebo tmavý). Hmotu vtlačíme do dortové formy. Samozřejmě jako to při cheesecake bývá, i na boky formy.
Připravíme si tvarohovou náplň. Utřeme vejce s cukrem, pak přidáme tvaroh a mascarpone, moučkový cukr a pudinkový prášek. Vše promícháme a pak rozdělíme na dvě části. Do první vmícháme vanilkovou esenci a do druhé části přidáme Nutellu (250-300 g).
Pokud jste ještě nedělali mramor na dort, tak do středu formy dáváte střídavě po lžících nádivky. Nejdřív lžíci bílé, pak lžíci tmavé nádivky a to děláme pořád dokola.
Pečeme v předehřáté troubě na 180 °C cca 60 minut. Necháme pomalu chladnout několik hodin. Já to dělám tak, že mi koláč chladne pomalu v troubě při otevřených dvířkách.
V poslední fázi uděláme Nutellovou polevu. Zahřejeme Nutellu (100 g) s 1 lžící másla a se smetanou. Tímto přelijeme koláček.
|
|
[print_gllr id=2189]
Zdroj zde
Dobrý den,
zrovna zkouším tento dort. Při postupu tvarohové náplně je uveden moučkový cukr, který ve vypsaných ingrediencích není. Kolik by ho tak mělo do náplně přijít?
Děkuju