Chcete překvapit svého miláčka a nevíte jak? Pak je tento dort pro Vás jako stvořený. Dejte své lásce najevo, jak Vám na něm(ní) záleží.
Ingredience: |
višňový kompot |
720 ml |
máslo |
200 g |
cukr |
150 g |
vejce |
4 ks |
skořice |
1 lžička |
tlučený hřebíček |
1/4 lžičky |
hladká mouka |
125 g |
škrobová moučka |
40 g |
prášek do pečiva |
1 lžička |
mleté mandle |
150 g |
moučkový cukr |
300 g |
bonbónky nebo lentilky |
|
cukrové perličky |
|
citronová šťáva |
1 lžíce |
kokosová moučka |
4 lžíce |
|
Postup |
Višně slijeme a necháme okapat. Šťávu dáme stranou. Troubu předehřejeme na 180°C. Dortovou formu (kulatou nebo ve tvaru srdce) vymažeme máslem a vysypeme moukou nebo ji vyložíme pečícím papírem.
Do mísy dáme na kousky nasekané změklé máslo a přidáme odvážený cukr. Vyšleháme nadýchaný krém. Potom do něj po jednom zašleháme celá vejce a přidáme skořici a tlučený hřebíček. Prosijeme mouku, smícháme ji se škrobovou moučkou a kypřícím práškem. Směs zapracujeme do těsta. Nakonec vmícháme i mleté mandle. Do připravené formy nalijeme zhruba 2/3 těsta a na ně rozložíme okapané višně. Přelijeme zbylým těstem a povrch uhladíme. Dáme do vyhřáté trouby a pečeme asi 40 minut.
Upečený korpus z trouby vyjmeme, opatrně vyklopíme na kuchyňskou mřížku a necháme vychladnout.
Připravíme si polevu. Šest lžic višňové šťávy smícháme s 250 g moučkového cukru a celý dort jí potřeme. Rychle, než poleva ztuhne, posypeme strany dortu kokosovou moučkou a na povrchu pravidelně rozložíme bonbónky a perličky. Počkáme až poleva ztuhne.
Zbylý cukr smícháme s citrónovou šťávou a naplníme jí malý kornoutek. Na dort nastříkáme mřížku.
|
|
[print_gllr id=1263]
Zdroj zde