Višňové srdce

Chcete překvapit svého miláčka a nevíte jak? Pak je tento dort pro Vás jako stvořený. Dejte své lásce najevo, jak Vám na něm(ní) záleží.

Ingredience:
višňový kompot 720 ml
máslo 200 g
cukr 150 g
vejce 4 ks
skořice 1 lžička
tlučený hřebíček 1/4 lžičky
hladká mouka 125 g
škrobová moučka 40 g
prášek do pečiva 1 lžička
mleté mandle 150 g
moučkový cukr 300 g
bonbónky nebo lentilky
cukrové perličky
citronová šťáva 1 lžíce
kokosová moučka 4 lžíce
Postup
Višně slijeme a necháme okapat. Šťávu dáme stranou. Troubu předehřejeme na 180°C. Dortovou formu (kulatou nebo ve tvaru srdce) vymažeme máslem a vysypeme moukou nebo ji vyložíme pečícím papírem.

Do mísy dáme na kousky nasekané změklé máslo a přidáme odvážený cukr. Vyšleháme nadýchaný krém. Potom do něj po jednom zašleháme celá vejce a přidáme skořici a tlučený hřebíček. Prosijeme mouku, smícháme ji se škrobovou moučkou a kypřícím práškem. Směs zapracujeme do těsta. Nakonec vmícháme i mleté mandle. Do připravené formy nalijeme zhruba 2/3 těsta a na ně rozložíme okapané višně. Přelijeme zbylým těstem a povrch uhladíme. Dáme do vyhřáté trouby a pečeme asi 40 minut.

Upečený korpus z trouby vyjmeme, opatrně vyklopíme na kuchyňskou mřížku a necháme vychladnout.

Připravíme si polevu. Šest lžic višňové šťávy smícháme s 250 g moučkového cukru a celý dort jí potřeme. Rychle, než poleva ztuhne, posypeme strany dortu kokosovou moučkou a na povrchu pravidelně rozložíme bonbónky a perličky. Počkáme až poleva ztuhne.

Zbylý cukr smícháme s citrónovou šťávou a naplníme jí malý kornoutek. Na dort nastříkáme mřížku.

[print_gllr id=1263]
Zdroj zde

Diskuze

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *

Přejít nahoru
Tvorba webových stránek: Webklient