Newyorský tvarohový dort

Jednoduchý, chutný, jako stvořený pro horké letní dny.

Na ozdobu:
tmavá čokoláda
světlá čokoláda
Náplň:
cukr moučka 60 g
plnotučné mléko 380 ml
bílá čokoláda 380 g
plnotučný měkký tvaroh 750 g
vanilkový lusk 1 ks
Těsto:
mandlové sušenky 250 g
máslo 125 g
Postup
Sušenky nadrtíme. Bílou čokoládu nasekáme najemno a moučkový cukr prosejeme. Z vanilkového lusku oddělíme dřeň, kterou budeme potřebovat na přípravu náplně. Z čokolády na ozdobu vytvoříme hoblinky.

Troubu předehřejeme na 180 °C. V rendlíku rozpustíme máslo a vmícháme drcené sušenky. Vtlačíme je na dno připravené koláčové formy (viz vlevo) a pečeme 12 minut. Dáme stranou vychladnout.

Na náplň si dáme nad nádobu s mírně se vařící vodou ohnivzdornou mísu s kousky čokolády a mlékem. Když se čokoláda rozpustí, ručním šlehačem ji jemně promícháme, aby se do ní nedostal vzduch. Necháme zchladnout a občas promícháme, aby se na povrchu netvořil škraloup.

Mezitím si utřeme tvaroh, vanilku a moučkový cukr na krém. Vmícháme polovinu čokoládové směsi a poté jemně vmícháme zbytek. Vlijeme do formy a uhladíme povrch. Necháme alespoň 6 hodin v chladničce. Ostrým nožem opatrně uvolníme odnímatelný prstenec a odstraníme ho.

Newyorský tvarohový dort položíme na servírovací talíř a ozdobíme čokoládovými hoblinkami.

[print_gllr id=1338]
Zdroj zde

5 názorů na “Newyorský tvarohový dort”

Diskuze

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *

Přejít nahoru
Tvorba webových stránek: Webklient