Jednoduchý, chutný, jako stvořený pro horké letní dny.
Na ozdobu: |
tmavá čokoláda |
|
světlá čokoláda |
|
Náplň: |
cukr moučka |
60 g |
plnotučné mléko |
380 ml |
bílá čokoláda |
380 g |
plnotučný měkký tvaroh |
750 g |
vanilkový lusk |
1 ks |
Těsto: |
mandlové sušenky |
250 g |
máslo |
125 g |
|
Postup |
Sušenky nadrtíme. Bílou čokoládu nasekáme najemno a moučkový cukr prosejeme. Z vanilkového lusku oddělíme dřeň, kterou budeme potřebovat na přípravu náplně. Z čokolády na ozdobu vytvoříme hoblinky.
Troubu předehřejeme na 180 °C. V rendlíku rozpustíme máslo a vmícháme drcené sušenky. Vtlačíme je na dno připravené koláčové formy (viz vlevo) a pečeme 12 minut. Dáme stranou vychladnout.
Na náplň si dáme nad nádobu s mírně se vařící vodou ohnivzdornou mísu s kousky čokolády a mlékem. Když se čokoláda rozpustí, ručním šlehačem ji jemně promícháme, aby se do ní nedostal vzduch. Necháme zchladnout a občas promícháme, aby se na povrchu netvořil škraloup.
Mezitím si utřeme tvaroh, vanilku a moučkový cukr na krém. Vmícháme polovinu čokoládové směsi a poté jemně vmícháme zbytek. Vlijeme do formy a uhladíme povrch. Necháme alespoň 6 hodin v chladničce. Ostrým nožem opatrně uvolníme odnímatelný prstenec a odstraníme ho.
Newyorský tvarohový dort položíme na servírovací talíř a ozdobíme čokoládovými hoblinkami.
|
|
[print_gllr id=1338]
Zdroj zde
je to úžasné a není to těžké 🙂
Alka 12 let
Jsem s receptem nadmíru spokojená!:)
Jsme velice rádi, že Vám chutnalo! 🙂
To nás velice těší! 🙂
Co je myšleno odnímatelným prstencem?