Další čokoládová pochoutka, která nadchne nejen milovníky čokolády. Dort je trochu náročnější, ale rozhodně stojí za vyzkoušení!
| Ingredience: |
| máslo |
90 g |
| tmavá čokoláda |
90 g |
| žloutek |
4 ks |
| vanilkový cukr |
|
| mandlová příchuť |
1/4 lžičky |
| jemný krystalový cukr |
2/3 hrnku |
| rum |
2 lžíce |
| oloupané nastrouhané mandle |
1/2 hrnku |
| mouka |
1/2 hrnku |
| kakao |
1/2 hrnku |
| bílky na sníh |
4 ks |
| jemný krystalový cukr |
1/4 hrnku |
| Poleva: |
| nasekaná tmavá čokoláda |
150 g |
| máslo |
125 g |
|
| Postup |
| Vymazat dortovou formu (23cm velkou), spodek vyložit vystřiženým pečícím papírem a pomastit papír. Rozpustit máslo a čokoládu v misce nad horkou vodou a zchladit.
Našlehat žloutky, vanilku a cukr do běla a husta. Přendat do velké mísy, zamíchat dovnitř rum a čokoládu, potom mandle a prosytou mouku s kakaem.
Našlehat bílky a pomalu za stálého šlehání postupně přidávat cukr. Opatrně vložit do čokoládové směsi. Rozetřít do připravené formy a péct ve vyhřáté troubě (180 stupnůC) po asi 30 min. Nechat po 5 min. ve formě před vyklopením na drátěnou mřížku. Nechat dort vzhůru nohama vychladnout. Potom polít vrch a strany polevou. Přendat na mísu.
Poleva:
Rozpustit čokoládu s máslem nad parou. Nechat vychladnout do pokojové teploty, až zhoustne
|
|
[print_gllr id=1221]
Zdroj zde