Čokoládová pochoutka z francouzské kavárny

Další čokoládová pochoutka, která nadchne nejen milovníky čokolády. Dort je trochu náročnější, ale rozhodně stojí za vyzkoušení!

Ingredience:
máslo 90 g
tmavá čokoláda 90 g
žloutek 4 ks
vanilkový cukr
mandlová příchuť 1/4 lžičky
jemný krystalový cukr 2/3 hrnku
rum 2 lžíce
oloupané nastrouhané mandle 1/2 hrnku
mouka 1/2 hrnku
kakao 1/2 hrnku
bílky na sníh 4 ks
jemný krystalový cukr 1/4 hrnku
Poleva:
nasekaná tmavá čokoláda 150 g
máslo 125 g
Postup
Vymazat dortovou formu (23cm velkou), spodek vyložit vystřiženým pečícím papírem a pomastit papír. Rozpustit máslo a čokoládu v misce nad horkou vodou a zchladit.

Našlehat žloutky, vanilku a cukr do běla a husta. Přendat do velké mísy, zamíchat dovnitř rum a čokoládu, potom mandle a prosytou mouku s kakaem.

Našlehat bílky a pomalu za stálého šlehání postupně přidávat cukr. Opatrně vložit do čokoládové směsi. Rozetřít do připravené formy a péct ve vyhřáté troubě (180 stupnůC) po asi 30 min. Nechat po 5 min. ve formě před vyklopením na drátěnou mřížku. Nechat dort vzhůru nohama vychladnout. Potom polít vrch a strany polevou. Přendat na mísu.

Poleva:

Rozpustit čokoládu s máslem nad parou. Nechat vychladnout do pokojové teploty, až zhoustne

[print_gllr id=1221]
Zdroj zde

Diskuze

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *

Přejít nahoru
Tvorba webových stránek: Webklient