Mandlový dort z bílků

Trochu netradiční, ale velice chutný dort, který Vás okouzlí svou jednoduchostí.

Na těsto:
pečící papír
bílek 200 g
cukr krupice 220 g
hladká mouka 60 g
mleté mandle 100 g
Na krém:
smetana ke šlehání 500 ml
cukr krupice 50 g
kakao 30 g
Postup
Z bílků a cukru ušleháme polotuhý sníh, přidáme mouku s mandlemi a zlehka, ale dobře promícháme.Těsto pak na plechu rozetřeme na několik plátů (použijeme 2 plechy = 2+2 pláty) a vložíme na cca 7 minut do předehřáté trouby (210°C). Smetanu s cukrem a kakaem přivedeme k varu, krátce povaříme a necháme vychladnout. Pak uložíme do chladničky a druhý den našleháme do krému. Krémem potřeme pečené pláty těsta a naskládáme je na sebe, necháme vychladit a polijeme čokoládovou polevou. Dozdobit můžeme lupínky madlí.

[print_gllr id=1212]
Zdroj zde

Diskuze

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *

Přejít nahoru
Tvorba webových stránek: Webklient