Domácí krtkův dort

Když vyslovíme slovní spojení “krtkův dort”, nejspíše každý si vybaví ten vynikající práškový dort od Doktora Oetkera. Jenže ano, je práškový. Co takhle si tento moučníkový skvost udělat doma? Máme pro Vás recept. 🙂

Na korpus:
olej 100 ml
moučkový cukr 100 g
vejce 2 ks
rum 1 lžíce
polohrubá mouka 180 g
kakao 2 vrchovaté lžíce
prášek do pečiva 1 balíček
mléko 125 ml
Na náplň:
banán 3 ks
smetana ke šlehání 2 ks
ztužovač šlehačky 2 ks
moučkový cukr 40 g
čokoláda na vaření 70 – 80 g
Postup
Olej, cukr a žloutky ušleháme, po chvilce přidáme rum a zamícháme. Přidáme mouku smíchanou s kakaem a pr.do pečiva, mléko a nakonec lehce vmícháme sníh z bílků. Vlijeme do vymazané, kokosem vysypané dortové formy a pečeme při teplotě asi 180°C 30 minut. Po obvodu vychladlého korpusu vytvoříme kruh tak 1,5 cm a vnitřek vydlabeme do tvaru mísy,dno musí zůstat neporušené.

Na náplň smísíme cukr a ztužovače a nahrubo nastrouhanou čokoládu,vsypeme do téměř ušlehané šlehačky a došleháme.

Banány podélně rozkrojíme a vložíme do vydlabaného korpusu, na ně navrstvíme šlehačku a vytvoříme kopeček. Na něj namačkáme rozdrobený vnitřek korpusu.

[print_gllr id=657]

2 názory na “Domácí krtkův dort”

  1. Dortík je výborný, ale na formu o průměru 26 cm by to chtělo dvojnásobnou dávku..

Diskuze

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *

Přejít nahoru
Tvorba webových stránek: Webklient