Když vyslovíme slovní spojení “krtkův dort”, nejspíše každý si vybaví ten vynikající práškový dort od Doktora Oetkera. Jenže ano, je práškový. Co takhle si tento moučníkový skvost udělat doma? Máme pro Vás recept. 🙂
Na korpus: |
olej |
100 ml |
moučkový cukr |
100 g |
vejce |
2 ks |
rum |
1 lžíce |
polohrubá mouka |
180 g |
kakao |
2 vrchovaté lžíce |
prášek do pečiva |
1 balíček |
mléko |
125 ml |
Na náplň: |
banán |
3 ks |
smetana ke šlehání |
2 ks |
ztužovač šlehačky |
2 ks |
moučkový cukr |
40 g |
čokoláda na vaření |
70 – 80 g |
|
Postup |
Olej, cukr a žloutky ušleháme, po chvilce přidáme rum a zamícháme. Přidáme mouku smíchanou s kakaem a pr.do pečiva, mléko a nakonec lehce vmícháme sníh z bílků. Vlijeme do vymazané, kokosem vysypané dortové formy a pečeme při teplotě asi 180°C 30 minut. Po obvodu vychladlého korpusu vytvoříme kruh tak 1,5 cm a vnitřek vydlabeme do tvaru mísy,dno musí zůstat neporušené.
Na náplň smísíme cukr a ztužovače a nahrubo nastrouhanou čokoládu,vsypeme do téměř ušlehané šlehačky a došleháme.
Banány podélně rozkrojíme a vložíme do vydlabaného korpusu, na ně navrstvíme šlehačku a vytvoříme kopeček. Na něj namačkáme rozdrobený vnitřek korpusu.
|
|
[print_gllr id=657]
krtkův dort
Dortík je výborný, ale na formu o průměru 26 cm by to chtělo dvojnásobnou dávku..