Dort “Stracciatella s ricottou”

Výborný stracciatellový dort s ricottou nadchne každého milovníka moučníků. Doporučujeme!

Ingredience:
máslo 150 g
vejce 5 ks
hladká mouka 250 g
cukr 150 g
prášek do pečiva 1 balení
vanilkový cukr 1 balení
citronová kůra z 1 ks
Náplň:
ricotta 500 g
šlehačka 250 ml
rum 3 lžíce
ztužovač šlehačky 1 ks
moučkový cukr 80 g
mandlové sušenky 50 g
hořká čokoláda 50 g
Postup
Změklé máslo ušleháme s cukrem, vanilkovým cukrem a s celými vejci, přišleháme prosátou mouku s práškem do pečiva a s citrónovou kůrou. Těsto dáme do vymazané a vysypané formy a upečeme v předem vyhřáté troubě na 180°C po dobu 30 minut.

Ricottu vyšleháme s moučkovým cukrem a rumem dohladka. Mandlové sušenky rozdrtíme na větší kousky, čokoládu nakrájíme nožem na hoblinky a přimícháme do ricotty. Šlehačku ušleháme se ztužovačem a opatrně ji vmícháme ke vzniklému krému. Vychladlý korpus vydlabeme tak, aby nám vznikla „miska“ (vydlabeme střed, necháme dostatečně hrubé dno a okraje). Drobky z korpusu taktéž přimícháme do krému. Korpusovou mísu včetně vnějšího kraje rovnoměrně navlhčíme směsí vody, rumu, troškou citronové nebo pomerančové šťávy a cukru (celkové množství tekutiny zhruba 100 ml, množství jednotlivých složek podle vlastní chuti; pokud dort mají jíst děti veškerý rum vynecháme).

Poté korpus naplníme krémem, můžeme ozdobit sušenkovými drobečky a čokoládovými hoblinkami. Necháme rozležet půl dne v lednici (není nutné) a podáváme.

[print_gllr id=1629]
Zdroj zde

Diskuze

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *

Přejít nahoru
Tvorba webových stránek: Webklient