Další z kávových dortů, ale vždy na jiný způsob. Co jiného k tomuto dortu dodat? No.. milovníci kávy si přijdou na své.
Ingredience: |
vejce |
4 ks |
cukr |
3 lžíce |
hladká mouka |
4 až 5 lžic |
prášek do pečiva |
|
tlučený kardamon |
špetka |
skořice |
1 lžička |
olej |
3 lžíce |
instantní káva |
2 lžíce |
|
Postup |
Ušleháme celá vejce s cukrem šlehačem, poté přimícháme po částech a opatrně jako moje maminka mouku s práškem do pečiva (ca 1/2 sáčku), přidáme koření (řádně roztluču přibližně 6–8 semenáčků a prosiji, aby tam nebyla slupka). Pokud máte tlučený kardamom, možná by se mohlo dát víc, s tím zatím nemám zkušenost. Dále přidejte olej a nakonec kávu (používám ty granulky a nenechám je rozpustit, jsou pak v těstě více cítit). Strávníky pak ujistíte, že nerozpuštěná káva je v těstě záměrně, protože když se do té granulky kousne, tak to chrupne a na jazyku se rozpustí intenzivní chuť kafíčka.
Z tohoto množství je korpus do menší dortové formy (průměr asi 22cm?). Upečeme jako každý jiný piškotový korpus. Dále je možno upravit podle vlastních chutí a potřeb. Mě nejvíc chutná jenom prokrojený a namazaný pikantní marmeládou. Možno i pocákat cukrovou polevou (rumovou či citronovou).
|
|
[print_gllr id=1406]
Zdroj zde