Mléčný řez

Výborný a jedinečný recept na mléčný řez, tak jak ho známe z reklam na Kinder, ale tento je domácí a děti si ho zamilují!

Ingredience:
vejce 5 ks
cukr 240 g
máslo 300 g
smetana 200 ml
kakao 2 lžíce
hladká mouka 240 g
kypřící prášek 1 ks
Krém:
smetana ke šlehání 400 ml
cukr 2 lžíce
vanilkový cukr 2 balíčky
ztužovač šlehačky 2 ks
zakysaná smetana 200 ml
Postup
Nejdříve si utřeme vejce s cukrem do pěny, potom přimícháme máslo pokojové teploty. Pokud se vám zdá být velmi tvrdé, trochu si ho rozpusťte v mikrovlnné troubě.

Přidáme ostatní věci, které mají jít do těsta a mícháme šlehačem.

Pečeme na plechu vyloženém pečícím papírem. Na dvakrát. Těsto rozdělíme na dvě části a každou zvlášť odpečeme na 180 ° C 12 – 15 minut.

Krém připravíme vymícháním nejdříve šlehačky, cukru a ztužovače. Nakonec přidáme zakysanou smetanu.

Nyní si navrstvíme krém na jeden piškot. Pak přenesu spolu s papírem druhou část piškotu a přiložíme papírem z vrchu na krém. Až pak opatrně sundáme papír.

Polevu si připravíme rozpuštěním 3-4 lžic másla, 150 g práškového cukru 3 lžíce vody a jednu polévkovou lžíci kakaa.

[print_gllr id=2381]

Zdroj zde