Máte rádi pařížský dort, ale nikdy jste nevěděli, jak tento dort upéct? Přinášíme Vám jednoduchý recept, který zvládne každý. Po ochutnání Vám to jistě nedá a dáte si další kousek. P. S. doporučujeme na pařížský dort kvalitní kakao.
Další luxusní dorty můžete vidět zde: Recepty na Dorty
Na korpus: |
vejce |
3 ks |
cukr |
140 g |
kakao |
30 g |
vlažná voda |
4 lžíce |
hrubá mouka |
70 g |
prášek do pečiva |
1/2 balíčku |
Na krém: |
máslo |
150 g |
moučkový cukr |
100 g |
žloutek |
1 ks |
kakao |
40 g |
Na bešamel: |
máslo |
30 g |
hladká mouka |
30 g |
mléko |
200 ml |
šlehačka (Hollé) |
300 ml |
|
Postup |
Na korpus si ušleháme žloutky s cukrem do pěny, vmícháme vodu a přimícháme mouku, prášek a kakao a přidáme vyšlehané bílky, vymícháme do hladka.
Nalejeme do dortové formy, vyložené pečícím papírem a pečeme ve vyhřáté troubě na 170°C asi 15 minut. Korpus vyjmeme z formy, sundáme papír a necháme na mřížce vychladnout.
Uvaříme si bešamel.
Ve vodní lázni rozpustíme máslo, sundáme z ohně a přimícháme mouku, zalejeme mlékem, pořádně rozmícháme, dáme na vařič a na mírném ohni uvaříme.
Bešamel za občasného míchání, necháme vychladnout.
Do misky si dáme suroviny na krém a vyšleháme, po částech přidáváme studený bešamel a šleháme. Trvá to cca 20mint, krém se musí lesknout.
Korpus vrátíme do formy, naneseme krém a rozetřeme.
Dáme aspoň na 3 hodiny do lednice, já nechávám do druhého dne.
Do dvou misek si rozdělíme šlehačku a do jedné přidáme 3-4kl kakaa, vyšleháme a ozdobíme jí dort.
|
|
[print_gllr id=674]
posílám dort
ahojky
Krásné obrázky, ale velmi špatný recept. Těsta na korpus je velmi málo a téměř vůbec nevyběhne, takže jsem musela dort dělat z trojnásobného množství…
to je divny ja ho delam uz po druhy a vzdycky se mi povedl i korpus my vybehnul takze to bude asi jiny problemek:-)
ja osobne delam jiny recept na korpus a rozhodne ne s hroubou moukou a v tomto receptu je opravdu malo mouky…je to mozna na malou formu