Skořicový dort s čokoládovým piškotem

Jelikož mají všichni rádi čokoládu, přidáváme další čokoládový dort – nechte si chutnat. 🙂

Piškotové těsto:
vejce 4 ks
cukr 115 g
sůl špetka
vanilkový cukr 2 balení
polohrubá mouka 130 g
kakao 30 g
kypřící prášek 2 lžičky
Náplň a ozdoba:
kompotované brusinky 250 g
želatina 7 plátků
vejce 3 ks
cukr 75 g
skořice 2 lžičky
vanilkový cukr 2 balení
pomerančový likér 50 ml
smetana 600 ml
fík, případně hruška 1 ks
malé mandlové sušenky 30 g
Postup
Troubu vyhřejeme na 180 °C. Vejce oddělíme. Žloutky s cukrem, solí a vanilkovým cuk­rem ušleháme do pěny. Na pěnu prosejeme mouku s kypřícím práš­kem a kakaem a zpracujeme. Bo­ky ušleháme a lehce vmícháme do těsta. Pečeme asi 25 min.

Piškot dáme vychladnout .poté překrojíme. Spodní díl potřeme brusinkami. Namočíme želatinu. Z vajec, cukru, vanilko­vého cukru, skořice a likéru utře­me v horké vodní lázni krém. Že­latinu vymačkáme a rozpustíme v krému. Uložíme do chladu.

Smetanu ušleháme. Jakmile krém začne želírovat, vmíchá­me ji do krému. Spodní díl dortu opatříme dortovým prstencem a potřeme polovinou krému. Při­ložíme vrchní díl a potřeme dru­hou polovinou krému. Vyhladíme. Sejmeme prstenec a ozdobíme.

[print_gllr id=1232]
Zdroj zde

Diskuze

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *

Přejít nahoru
Tvorba webových stránek: Webklient