Máte rádi léto a hlavně Španělsko? Pak je to dort jako stvořený pro Vás! Vůně Španělska a horka je hlavní přísadou tohoto výborného dortu!
Ingredience: |
marcipán |
250 g |
cukr |
150 g |
dřeň z vanilkového lusku |
1 ks |
sůl |
špetka |
vejce |
1 ks |
žloutek |
6 ks |
bílek |
6 ks |
hrubá mouka |
150 g |
škrobová moučka |
50 g |
nasekaná čokoláda na vaření |
60 g |
čokoládová poleva |
200 g |
nasekané pistácie |
20 g |
máslo |
na vymazání formy |
|
Postup |
Formu vymažeme máslem. Troubu vyhřejeme na 190°C.
Marcipán, polovinu cukru, sůl, vanilkovou dřeň, vejce a žloutky utřeme do pěny. Z bílků a druhé poloviny cukru ušleháme pevný sníh a přidáme do marcipánové směsi. Přidáme prosátou mouku a škrobovou moučku a nakonec nasekanou čokoládu. Těsto nalijeme do formy, povrch uhladíme.
Pečeme 45 až 60 minut na druhé příčce odspodu. Upečený dort vyklopíme na kuchyňskou mřížku a necháme vychladnout. Ve vodní lázni rozpustíme čokoládovou polevu, nalijeme na dort a rozetřeme. Ještě než poleva ztuhne posypeme dort sekanými pistáciemi.
|
|
[print_gllr id=922]
Zdroj zde