Španělský vanilkový dort

Máte rádi léto a hlavně Španělsko? Pak je to dort jako stvořený pro Vás! Vůně Španělska a horka je hlavní přísadou tohoto výborného dortu!

Ingredience:
marcipán 250 g
cukr 150 g
dřeň z vanilkového lusku 1 ks
sůl špetka
vejce 1 ks
žloutek 6 ks
bílek 6 ks
hrubá mouka 150 g
škrobová moučka 50 g
nasekaná čokoláda na vaření 60 g
čokoládová poleva 200 g
nasekané pistácie 20 g
máslo na vymazání formy
Postup
Formu vymažeme máslem. Troubu vyhřejeme na 190°C.

Marcipán, polovinu cukru, sůl, vanilkovou dřeň, vejce a žloutky utřeme do pěny. Z bílků a druhé poloviny cukru ušleháme pevný sníh a přidáme do marcipánové směsi. Přidáme prosátou mouku a škrobovou moučku a nakonec nasekanou čokoládu. Těsto nalijeme do formy, povrch uhladíme.

Pečeme 45 až 60 minut na druhé příčce odspodu. Upečený dort vyklopíme na kuchyňskou mřížku a necháme vychladnout. Ve vodní lázni rozpustíme čokoládovou polevu, nalijeme na dort a rozetřeme. Ještě než poleva ztuhne posypeme dort sekanými pistáciemi.

[print_gllr id=922]
Zdroj zde

Diskuze

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *

Přejít nahoru
Tvorba webových stránek: Webklient